KOM OPNIEUW IN CONTACT MET JEZELF

Tijd voor wel-ZIJN

Tijdens dit traject maken we rustig kennis met het voelen door dingen waar te nemen. We gaan hier niet de diepte in, maar maken tijd om er werkelijk te zijn. Dit wil zeggen het zintuigelijk waarnemen tijdens wandeling met je maatje of Stitch door de natuur heen. Het is de bedoeling dat je hond bepaalt hoe we gaan lopen. Je hond zou zo maar een richting kunnen kiezen die wat met je teweeg brengt. Dit gaat zorgen dat jij meer in je lichaam terecht gaat komen en je beter met je gevoel zult kunnen omgaan. Het is alleen het waarnemen van wat je ervaart en waar je het voelt om kennis te maken met voelen. Je zal merken dat je minder angstig zal zijn en meer zult gaan genieten van het moment. Naarmate we dit doen, zal je meer energie ervaren.

 

Dit is echt voor mensen die afwezig zijn in het leven en een leegte ervaren, maar het te spannend vinden om gelijk de diepte in te gaan. Die bang zijn voor wat ze zullen ervaren en niet weten hoe hiermee om te mogen gaan. 

 

(Dit is een onderdeel wat ook in het Voelovertuiging traject zit.)

Mijn werkwijze

Allereerst zullen we een kennismakingswandeling inplannen, die plaats zal vinden in het Oosterpolderpark te Papendrecht, om eerst te kijken of mijn manier van werken aansluit bij jou. Vervolgens gaan we de eerste wandeling hier in Papendrecht inplannen. Bij beide wandelingen zal je maatje of desnoods Stitch bij zijn. 

 

Tijdens de intuïtieve wandelingen observeer je je eigen maatje of Stitch. Je laat de hond de vrije loop. Steeds maak je contact met je lichaam, je maatje en de omgeving. Je bent je gewaar van de sensaties. Wat doen de sensaties met je? Niks geen gesprekken over hoe wil je verder gaan, maar meegaan met wat je voelt en luisteren wat het je te zeggen heeft, zo ook wat je maatje in je raakt. Hiermee bedoel ik dat honden gedrag laten zien, waarbij jij een emotie ervaart, zoals bijv. boosheid. De kunst is naar je gevoel te gaan en niet te bedenken wat je bijv. in het vervolg kunt doen. Vaak als je luistert naar wat je in  je lichaam ervaart, zonder schuld of schaamte, ontstaat er rust. Je voelt hoe meer bewegingsruimte je krijgt om te zijn wie je bent. 

 

Daarnaast maken we ook contact met wat er om ons heen gebeurd in ditzelfde moment. Vaak zitten we zo in ons hoofd bij een situatie, staat ons lichaam strak en vliegt de tijd voorbij. Hiervoor is Tijd voor wel-ZIJN om daadwerkelijk te voelen met je lichaam in plaats van met je hoofd. Honden leven in het moment en dealen met wat er in het moment is en dat is wat er in de wandeling is. Zij voelen aan welke kant ze willen opgaan (net als wij dat mogen doen in onze dagelijkse leven). Ze gebruiken hun zintuigen en zijn aanwezig in het moment. Door contact te maken met je maatje tijdens deze wandelingen over welke kant jullie willen opgaan, leer je langzaam contact leggen met wat je waarneemt in dat moment. Leer je weer contact maken met wat je voelt. Waar jij behoefte aan hebt. 

 

Tijdens de wandelingen sta ik jullie bij en observeer jullie. Ik benoem wat ik zie en samen onderzoeken we wat er gebeurd in het moment. 

 

Voordat de wandeling begint, zal ik je eerst met een geleide meditatie naar je lichaam brengen. Hierdoor zal je gewaar worden van je lichaam, zonder oordeel hierop te hebben. Dit zal ervoor zorgen dat we je gelijk naar je gevoel, je lichaam brengen, zodat je beter zult waarnemen in het moment. Mocht je toch naar je hoofd schieten, is dat wat het is, maar zal ik je terug brengen naar het moment. 

 

Ik werk lichaamsgericht zoals je hierboven vast al hebt begrepen en hierdoor zal elke sessie van wie dan ook anders kunnen zijn. Tijdens deze sessies is het aan mij om je te laten luisteren wat je lichaam je te zeggen heeft. Hierbij gebruik ik ook de spiegels van je maatje. Dat wilt zeggen dat honden voelen wat er bij je gebeurd en hierop reageren, soms vinden we dat heel vervelend, maar het leidt je naar wat je van binnen mag voelen. Ik ben degene die je hierop bewust van maakt, door je te leiden naar je gevoel. “Wat doet het als Bello zo tegen je opspringt?”. Daarbij zet ik ook de omgeving in. De natuur kan ons ook raken. Zelfs de straten waar je maatje je door heen leidt. Misschien wil je er heel snel van weg, maar waarom dan eigenlijk? Wat voel je en waar voel je dat. Dit zijn een aantal voorbeelden hoe ik te werk ga.

 

Zoals ik dus al eerder zei, wat er tijdens de wandelingen zal gebeuren, zal verschillend zijn, want het ene moment voel je je op de dag fijn en de andere dag heb je een slechtere dag. Alles wat zich aantoont, hoort zo te zijn, net als hoe je maatje reageert en hoe de omgeving er uit zal zien tijdens de wandeling. Ook elke duo is anders. Dus wat zich aantoont, krijgt de ruimte hiervoor. Niks geen protocollen, maar voelen. Wat zich toont, is precies wat er nodig is en we gaan het samen onderzoeken, samen met je maatje.

 

Hier zullen we aan de slag gaan met dat wat je wilt weten van je hond. Waarom laat je maatje dit gedrag zien? Hiermee starten we de sessie en we beginnen met een oefening om contact te maken met je maatje. We stellen de vraag aan hem en jij mag voelen wat het eerst wat je te binnen schiet. Vandaaruit kijken we wat er mag ontstaan en voelen we met z’n drieën aan wat we qua oefeningen mogen doen om de wijsheid van je hond te mogen ontvangen. 

De hoofdmoot is wel leren om bij je gevoel te blijven en hier uiteindelijk op vertrouwen omdat je daadwerkelijk verandering ziet ontstaan bij je maatje, want jij verstaat hem. 

De oefeningen die ik gebruik zijn grootste gedeelte non-verbaal en echt per duo verschillend. Ik werk met wat er getoond wordt en wat dit duo nodig heeft. Daarbij observeer ik wat het lichaam van zowel je maatje als jou tonen. Dus “Ik zie dat Bello tegen je opspringt (wat doet dat met je?)” Of ik zie een glimlach verschijnen terwijl je vrijheid zegt”. Allemaal om je gewaar te maken van je lichaam, je gevoel en je emoties. Want wat wilt het je zeggen. Wat raakt je als Bello dat zegt? 

 

Honden willen je zoveel vertellen. Ze komen niet voor niks op je pad. Hun gedrag is niet om “moeilijk” te doen, maar om je te leren voelen en het aankijken in wat je raakt.

Zonder nacht zie je de sterren niet glinsteren.

Waarom doe je dit traject?

Voor wie is dit traject?

  • Zij die het gevoel heeft hier niet thuis te horen hier op aarde en het gevoel heeft dat ze alleen maar in de weg zit bij andere met haar gevoel.
  • Zij die meer in haar hoofd zit, dan aanwezig in haar lichaam zijn.
  • Zij die het vertrouwen in haar gevoel is verloren, omdat haar gevoel niet aansloeg op wat andere ervaarde.
  • Zij die zich als zwart schaap en/of boeman ervaart.
  • Zij die het liefst in de natuur is samen met haar maatje.
  • Zij die zich veilig en welkom voelt bij haar maatje.
  • Zij die elke avond piekert in haar bed over wat ze wel niet allemaal heeft gezegd en gedaan. Terwijl ze niemand in de weg zat.
  • Zij die zichzelf het liefst stil houdt, zodat ze niks verkeerd zal doen.
  • Zij die graag met dieren omgaat, dan met mensen.

Voor haar is het traject, als zij wilt onderzoeken in de natuur, met haar maatje en met mij wat zij nodig heeft om zich veilig en welkom te voelen. Wilt onderzoeken waar het gevoel van niet welkom en onveilig voelen vandaan komt en wat het haar komt vertellen.

Ontdek op je eigen tempo

Wil je weer contact maken met je gevoel, maar durf je niet gelijk de diepte in, dan is Tijd voor wel-Zijn echt iets voor jou. Samen met je maatje ga intuïtieve wandelingen maken en langzaam het voelen onderzoeken. De natuur waarnemen en weer terug aanwezig zijn in je lijf. Jij mag er zijn.

 

Opgelet: Alleen honden vanaf 1,5 jaar.

Wat is er inbegrepen?

Ervaar opnieuw dat je bestaat!

€350